Nosaltres

Qui som?

L'esplai la Branca és una entitat sense ànim de lucre que forma part de la Parròquia de Sant Vicenç de Junqueres gestionada de forma assembleària. Això vol dir que, malgrat tenir responsables legals, intentem que les decisions siguin el màxim d'horitzontals i, com a mínim que tothom hi pugui dir la seva.
A més, hi ha diferents grups de persones que formen part activament de la vida de l'esplai com són els GOS (Grup Organitzat de Suport) i la Comi Famílies.

Si vols conèixer amb profunditat els diferents grups no dubtis en obrir el pdf explicatiu:

Obre'l!

Un esplai?

"Un esplai és una associació formada per joves motivats i voluntaris, que conjuntament amb mares, pares i infants, volen a tirar endavant un projecte educatiu per a la transformació social, és a dir, per a un món millor.
A l’esplai tot és diferent! El joc i la participació són les principals eines a través de les quals els infants descobriran el món, aprendran noves maneres de relacionar-se amb el seu entorn, a conviure amb els seus companys. Sense llibres de text, sense televisió... a l’esplai experimentem directament amb allò que aprenem!"

- Esplais de Mallorca

En vull saber més!

Ideari

L'ideari d'un esplai és el recull d'idees en les que creu i en les que pretén educar als infants que hi van, i atesa la pròpia naturalesa dels esplais, té un caire global, social i de transformació. A partir d'aquestes bases, des de l'esplai la Branca -centre d'educació en el lleure-, es vol acompanyar tots els infants, adolescents i joves en el seu procés de creixement i maduració mitjançant una educació integral, de compromís i una opció de persona i de societat concretes.

Des de l'equip, no només intentem educar amb aquests valors sinó que creiem en donar exemple, així doncs, participem a títol individual i col·lectiu amb altres entitats i projectes del nostre entorn, els quals podeu veure més avall.

És per la importància que donem a aquest ideari, que us convidem a llegir les bases del nostre esplai:

Obre l'ideari

Funcionament

L'esplai la Branca és una entitat assamblearia, això vol dir que, malgrat tenir responsables legals com el mossén i/o el director o directora, l'òrgan principal de decisió i gestió és l'assemblea o equip de monitors i monitores.
Des d'aquest òrgan es delegen tasques i es demana consell i participació a tota la resta de grups que formen l'esplai. Aquests són: A nivell organitzatiu les comissions, àrees i tasques; a nivell de participació, les seccions; i a nivell de consell i col·laboració, la comi famílies i GOS (Grup Organitzat de Suport).

Si vols conèixer amb profunditat el funionament no dubtis en obrir el pdf explicatiu:

Obre'l!

Compromís

Des de l'esplai, donem molta importànca a col·laborar amb altres entitats, per tal de reforçar, crear i potenciar el teixit associatiu. És per això que intentem mantenir una estreta vinculació i compromís amb altres entitats.
La participació és tant per part dels infants com per part de l'equip de monitors, per exemple, mentre els primers participen al DUDI (Dia Universal dels Drets dels Infants) juntament amb altres esplais, els monitors i monitores participem en les assambles del Tallaret.
És per la importància que donem a aquests lligams que dediquem un apartat del web perquè puguis conèixer tota la família esplaiera, i una altra perquè coneguis els projectes dels que formem part.

Ves a projectes!

Amics de l'esplai

El Tallaret

Taller de teatre

Llamps i Trons

Zona 12

Bandtumbats

Diables Creu Alta

Gegants Creu Alta

Teatre St.Vicenç

AVLCA

Esplai Esparver

l'Esquitx

Esplai Can Colapi

Esplai Teranyina

MCECC

Parròquia St.Vicenç

Pere Tarrés

Esplai la Trepa

Esplai Xiribec

Esplai el Roser

Esplai St.Quirze